Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met alle arbeidsrecht artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt het Hanze nieuws van november 2020.

1) Re-integratie in coronatijden

Tijdens de coronacrisis hebben veel werkgevers hun re-integratie inspanningen op een lager pitje gezet. Een veelgehoord argument: “Ik heb de deuren van mijn bedrijf tijdelijk moeten sluiten, dus re-integratie lukt nu überhaupt niet”. Of: “Met onze teruglopende omzet heb ik helemaal geen geld voor een duur tweede spoor traject.” Wat wordt er eigenlijk van werkgever én werknemer verwacht? Dat lees je hier.

2) Hoe zit het met… het thuiswerkprotcol en de thuiswerkovereenkomst

“Werk thuis, tenzij dat echt niet anders kan”. Zo luidt het advies van de overheid. Wat verlang je van de werknemer wanneer deze thuis werkt? Hoe zit het met de bereikbaarheid en beveiliging? Moet je eventuele onkostenvergoedingen betalen? En hoe zit het met de voorzieningen? De antwoorden hierop leg je vast in een thuiswerkprotocol.

3) Reorganisatie bij de KLM ook gevolgen voor jou?

et is al weken in het nieuws. KLM gaat reorganiseren. De reorganisatie bij KLM zal zo’n 4.500 banen kosten. Dat betekent dat 4.500 medewerkers het bericht gaan krijgen dat ze boventallig zijn of worden. En dan kan de werkgever twee dingen doen: naar het UWV of een vaststellingsovereenkomst sluiten. Hoe dat werkt, lees je hier.

4) Onjuiste mededeling over diploma, ontslag op staande voet?

Het Gerechtshof Den Haag heeft bepaald dat het ontbreken van een diploma geen inhoudsloze arbeidsovereenkomst oplevert. Ondanks dat de werknemer niet het juiste diploma voor de functie heeft. Dit is wat er speelde.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon