Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met de artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom vanaf nu een nieuwsoverzicht per maand. Hier volgt die van april 2019.

1) Wanneer heb ik (geen) recht op de transitievergoeding?

29 april 2019 – De transitievergoeding. Een veelbesproken ontslagvergoeding binnen het ontslagrecht. De hoofdregel is duidelijk: als je een dienstverband hebt van twee jaar of langer en je krijgt ontslag via de kantonrechter of het UWV dan heb je recht op een transitievergoeding. Maar, zijn er ook uitzonderingen? Heb je in bepaalde situaties nog meer recht op de transitievergoeding?

Sanne legt je zes situaties voor waarin je (geen) recht hebt op de transitievergoeding.

2) Uitbetalen vakantiedagen tijdens een slapend dienstverband?

24 april 2019 – Als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is, moet de werkgever tot 104 weken het loon van de werknemer doorbetalen en geldt een ontslagverbod. Na deze 104 weken hoeft de werkgever geen loon meer te betalen en mag hij de arbeidsovereenkomst beëindigen. Als de werkgever hiertoe overgaat, maakt de werknemer aanspraak op de transitievergoeding. Veel werkgevers kiezen er in zo’n situatie voor om het dienstverband niet te beëindigen, maar om het ‘slapend’ voort te zetten. Kan het verlofsaldo dat de werknemer heeft, tijdens een slapend dienstverband worden uitbetaald? Of is dit zelf een verplichting? William vertelt je er meer over.

3) Hoe zit het in de zorg met… de leer-arbeidsovereenkomst

19 april 2019 – In de zorg wordt veel gebruik gemaakt van leerlingen die een opleiding volgen. Bijvoorbeeld de opleiding tot verzorgde IG of verpleegkundige. In dit artikel wordt ingezoomd op de belangrijkste punten waar je als HR functionaris rekening mee moet houden bij het aangaan van de leer-arbeidsovereenkomst op grond van de Beroepsbegeleidende leerweg (hierna: BBL).

4) Een update: slapende dienstverbanden verplicht beëindigen?

16 april 2019 – Met het definitief worden van de Regeling compensatie transitievergoeding na twee jaar ziekte proberen werknemer steeds vaker om bij de werkgever een beëindiging van het dienstverband af te dwingen. Hier lees je de update over deze zaken. Hoe oordelen rechters? Kunnen werkgevers inderdaad gedwongen worden tot beëindiging en dus betaling van de transitievergoeding?

5) Slechte kwaliteit rechtsbijstandverzekeraars

5 april 2019 – Blijf als verzekerde opkomen voor je belangen op een goede rechtsbijstand. In het geval van arbeidsconflicten komt het maar eens, hooguit twee keer, in je leven voor. Dan moet je de beste rechtsbijstand krijgen om het maximale resultaat te behalen. Als je geen goed gevoel hebt bij de jurist van de verzekeraar, ga dan op zoek naar een eigen advocaat met verstand van zaken. Anjo vertelt je meer over zijn praktijkervaring.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon