Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met alle arbeidsrecht artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt het Hanze nieuws van april 2020.

1) 8 tips voor het krijgen van de compensatie van de transitievergoeding

Vanaf 1 april 2020 is het mogelijk om de betaalde transitievergoeding aan zieke werknemers terug te vorderen. Inmiddels hebben we de eerste aanvragen gedaan en kunnen we je alvast 8 tips en tricks meegeven voor de aanvraag van de compensatie.

2) Hoe zit het ook alweer met de meegenomen vakantiedagen van vorig jaar?

Ieder jaar komt de vraag weer voorbij: “Hoe zit het ook alweer met het meenemen van vakantiedagen naar het nieuwe jaar?” In deze coronacrisis wordt deze vraag vaak gevolgd door: “Nu ik niet echt op vakantie kan, wil ik mijn dagen liever niet opnemen. Zijn er mogelijkheden om deze dagen langer te bewaren?” Lees hier het artikel.

3) Hoe zit het met de opname van verlof- en overuren tijdens de coronacrisis?

Hanze advocaat krijgt steeds meer vragen over vakantieverlof tijdens de huidige coronacrisis. Daarom zetten we de zes veelgestelde vragen en antwoorden voor jou als werknemer op een rij.

4) De meestgestelde vragen over de NOW regeling

De Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) heeft als doel om werkgevers met een zware terugval in de omzet te ondersteunen zodat de werkgelegenheid zoveel mogelijk behouden blijft. Maar hoe werkt het nou precies? Wie kan er een beroep doen op de NOW? Wanneer kan je de compensatie voor de loonkosten tegemoet zien? En wat wordt er exact gecompenseerd? En is het genoeg om deze periode door te komen of moet/kun je beter reorganiseren?

Hier vind je het antwoord op de veel gestelde vragen en een 6 stappenplan.

5) De 8 belangrijkste punten van jouw vaststellingsovereenkomst

Veel organisaties hebben het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis, vandaar ook dat werkgevers meer dan ooit besluiten om arbeidsovereenkomsten te beëindigen met een vaststellingsovereenkomst. Misschien ben of ken jij iemand die ook een vaststellingsovereenkomst heeft ontvangen. Waar moet je op letten als je een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen?

Hier tref je de 8 belangrijkste onderdelen aan die in een vaststellingsovereenkomst goed geregeld moeten worden.

Terug naar al het nieuws

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon