Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met alle arbeidsrecht artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt die van augustus 2019.

1) Help mijn man heeft ontslag gekregen

Dagelijks ontvangen we telefoontjes over dreigend ontslag. In de helft van de gevallen is het niet de werknemer zelf die belt, maar een familielid, kennis of partner. Drie maanden geleden had ik Marjanne aan de telefoon, partner van Robin. Ik belde Marjanne vorige week om te vragen hoe het ging en om eens op papier te zetten hoe de hele situatie waarin ze verzeild was geraakt begonnen was. Dit kwam daaruit.

2) Mijn werkgever stelt een demotie voor, wat nu?

Het zal je maar gebeuren. Je komt weer van je vakantie en gaat nietsvermoedend weer aan het werk. Opeens word je door je manager aangesproken. Wat lijkt op een ‘koetjes en kalfjes’ gesprek gaat ineens over naar een demotie. Wat doe je dan? Ga je akkoord? Weiger je? Of misschien wel je wel helemaal niet meer blijven bij de werkgever? Leo belde mij met dit verhaal.

3) Vijf tips om dat lastige gesprek met je werkgever aan te gaan

Gedoe met je werkgever of leidinggevende? Heb je het gevoel dat er extra op je wordt gelet. Dat alles wat je doet onder een vergrootglas ligt en dat je niets meer goed kunt doen? Heb je geen idee wat er aan de hand is? Dan is het beste advies wat we je kunnen geven om in gesprek te gaan.

Lees hier vijf tips die je helpen om van een lastig gesprek vooral een goed gesprek te maken. En deze vijf tips geven je gelijk vijf redenen om vandaag dat gesprek al aan te gaan!

4) Mijn werkgever gaat reorganiseren, wat moet ik (niet) doen?

Ik heb zelden een werknemer bijgestaan die met dit nieuws luchtig omgaat. Zo ook Marit niet. Marit had 19 jaar gewerkt voor een uitgeverij. De reden voor de reorganisatie was logisch. De resultaten vielen behoorlijk tegen, de opdrachten liepen terug en daarom was er niet meer voldoende werk voor iedere werknemer. Voor het bedrijf een acceptabele redenering die ik begreep, maar dit betekent niet dat Marit er ook zo over dacht. Lees hier haar verhaal.

5) Goed functioneren en toch je baan verliezen? Het kan

Je relatie gaat uit, je wordt gestalkt door je ex-partner en als kers op de taart word je ook nog ontslagen. Deze werknemer had het zwaar te verduren. Maar de werkgever ook. Dit is wat er speelde.

Terug naar al het nieuws

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon