Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

De top 10 best gelezen artikelen van 2020. 

We houden je graag up to date met de artikelen die we plaatsen. Ook dit jaar zijn er behoorlijk wat artikelen geplaatst én door jullie gelezen. We hebben weer een rijtje opgesteld met de best gelezen artikelen in 2020.

Hier volgt de top 10:

10. Mijn werknemer wil zich niet laten testen op corona, wat nu?

De overheid adviseert mensen die corona gerelateerde klachten hebben om zich te laten testen. Het komt voor dat werknemers zich niet willen laten testen. In dit artikel wordt uiteengezet welke gevolgen dit heeft en of je als werkgever hierop invloed kunt uitoefenen.

9. Hoe zit het met de opname van verlofuren en overuren tijdens de coronacrisis?

Hanze advocaat heeft dit jaar veel vragen gekregen over vakantieverlof tijdens de huidige coronacrisis. Daarom zetten we de zes veelgestelde vragen en antwoorden voor jou als werknemer op een rij. Hier lees je het artikel.

8. Hoe zit het in de zorg met de opzegtermijn?

Wil je de arbeidsovereenkomst opzeggen, dan moet je rekening houden met een opzegtermijn. De wet is hierover duidelijk: hoe langer de werknemer in dienst is, hoe langer die termijn is. De wet geeft vaste opzegtermijnen, maar daar zijn (natuurlijk) ook weer uitzonderingen op. Vooral in de zorg komen wij ze vaak tegen.

7. Hoe zit het met de transitievergoeding in 2020?

De opbouw en hoogte van de transitievergoeding wijzigt per 1 januari 2020. Wat gaat er wijzigen? Hoe werkt het overgangsrecht? En kan je dit als werkgever in je voordeel gebruiken? In dit artikel geeft Roelien antwoord op deze vragen.

6. Min/max-contract, wat zijn mijn rechten?

Veel werkgevers, zeker in branches als de horeca, de detailhandel en de zorg, willen een deel van hun personeelsbestand flexibel houden. Hier worden diverse constructies voor gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke contracten, oproepcontracten en het inhuren van zzp’ers. Een andere optie die nog regelmatig wordt gebruikt, is het min/max-contract.

Het min/max-contract roept bij werknemers vaak vragen op. De meest voorkomende lees je hier.

5. Mijn werkgever wil dat ik kom werken, maar ik ben ziek. Wat nu?

Als je ziek bent, hoef je niet te komen werken. Maar wat wordt er precies bedoeld met ‘ziek’? En wat als mijn werkgever toch wil dat ik kom? Gaat het om een korte griep, dan is dit niet zo spannend. Als er een langdurigere uitval is of dreigt, dan komen er meer arbeidsrechtelijke verplichtingen kijken. Lees hier meer over dit onderwerp.

4. 11 vragen en antwoorden voor werknemers over het coronavirus

In dit artikel hebben we 11 veelgestelde vragen van werknemers en de antwoorden over het coronavirus opgenomen. Doe er je voordeel mee!

3. Hoe zat het ook alweer met de opzegtermijn?

Nog een artikel in de Top 10 over de opzegtermijnen.

Op iedere arbeidsovereenkomst is een opzegtermijn van toepassing. Wij merken dat lang niet iedereen zich daarvan bewust is. Bovendien weet niet iedereen wat een opzegtermijn nou precies inhoudt. Hier lees je de tips & tricks.

2. Nog vakantiedagen over van 2019? Opnemen voor 1 juli! Ook tijdens de coronacrisis

Ieder jaar komt de vraag weer voorbij: “Hoe zit het ook alweer met het meenemen van vakantiedagen naar het nieuwe jaar?” In deze coronacrisis wordt deze vraag vaak gevolgd door: “Nu ik niet echt op vakantie kan, wil ik mijn dagen liever niet opnemen. Zijn er mogelijkheden om deze dagen langer te bewaren?” In dit artikel lees je de antwoorden.

1. Veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus voor werkgevers

Met stipt op 1, met ruim 50.000 lezers!

In dit artikel hebben wij de meest gestelde vragen van werkgevers en de antwoorden over (de gevolgen van) het coronavirus opgenomen.

Terug naar alle nieuwsartikelen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon