We houden je graag up to date met de artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom hebben we een rijtje opgesteld met de best gelezen artikelen van 2017. Hier volgt de top 10:
-
Ontslag, vier veelvoorkomende misverstanden
In Nederland kun je niet zomaar worden ontslagen. Je werkgever moet aantonen dat er een goede reden is voor ontslag. In de praktijk blijken hierover enkele misverstanden te zijn. De meestvoorkomende worden hier besproken.
-
Ik wil mijn werknemer ontslag op staande voet geven, maar hoe?
Een ontslag op staande voet is de meest vergaande maatregel voor je werknemer. Je werknemer zit per direct zonder loon en krijgt geen WW-uitkering. Allereerst moet er sprake zijn van een dringende reden. Een dusdanig zware reden dat je deze zware maatregel kan toepassen.
-
Social media, hou er toch eens mee op!
Social media is een veel gebruikt middel om te communiceren. Een makkelijke manier om in contact te blijven met je vrienden en te delen wat je bezig houdt. Maar misschien iets te gemakkelijk. Sommige gebruikers van social media denken namelijk niet erg goed na wanneer ze iets plaatsen. Een aantal werknemers kost het zelfs hun baan.
-
De 8 belangrijkste punten van jouw vaststellingsovereenkomst
Waar moet je opletten als je een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen? Hier tref je de 8 belangrijkste onderdelen aan die in een vaststellingsovereenkomst goed geregeld moeten worden.
-
Ontslag op staande voet of de vaststellingsovereenkomst?
Eén van jouw werknemers maakt zich schuldig aan ernstig grensoverschrijdend gedrag. Dan komt al snel de vraag naar voren: is het genoeg voor ontslag op staande voet? Of kunnen we in plaats van het geven van ontslag op staande voet niet beter een beëindigingsovereenkomst sluiten?
-
Arbeidsconflict, wat nu?
Het kan iedereen overkomen; een conflict met je werkgever, je leidinggevende of een collega. Een vervelende situatie waar je liever niet in zit. Meestal worden de conflicten op een nette manier opgelost. Dat is ook het beste. Helaas lukt dat niet altijd. En dan?
-
Gratis advocaat naar keuze bij rechtsbijstandverzekeraars
In mijn procespraktijk heb ik veel te maken met werknemers (en werkgevers), die zeer ontevreden zijn over hun rechtsbijstandverzekeraar of vakbond. Zo wordt altijd sterk aangedrongen op een schikking en wordt in het geheel niet doorgepakt. Hoe eerder een verzekeraar of vakbond een dossier kan sluiten, hoe financieel gunstiger dat is. Voor hen ja, maar meestal niet voor de verzekerde zelf.
-
De vaststellingsovereenkomst en de transitievergoeding
Als de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werkgever wordt beëindigd heeft de werknemer bijna altijd recht op een ontslagvergoeding. De transitievergoeding.
-
Help! Ik heb ontslag op staande voet gekregen!
Heb je ontslag op staande voet gekregen? Wat de reden ook is, zoek zo snel mogelijk een arbeidsrechtadvocaat. Je hebt immers per direct geen werk meer en geen inkomsten. En als je het ontslag niet van tafel krijgt, dan heb je ook geen recht op een WW uitkering.
-
Leugen tijdens arbeidsongeschiktheid = ontslag op staande voet
Een waarschuwing om vervelende gevolgen te voorkomen tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid: let op met het afleggen van onjuiste verklaringen. Onlangs heeft de kantonrechter een ontslag op staande voet nog in stand gelaten vanwege leugenachtigheid. Dit is wat er speelde.
Meld je aan voor de Nieuwsbrief.
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.