Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met de artikelen die we plaatsen. Ook dit  jaar zijn er weer behoorlijk wat artikelen geplaatst. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom hebben we een rijtje opgesteld met de best gelezen artikelen van 2018. Hier volgt de top 10.

10. Zo brengt het kabinet de arbeidsmarkt weer in balans

Om de arbeidsmarkt beter in balans te brengen, heeft het kabinet een nieuw wetsvoorstel (Wet arbeidsmarkt in balans) gedaan. In dit artikel zetten we 7 belangrijke wijzigingen voor je op een rij.

9. Vergewissen, VOG en het melden van ernstig disfunctioneren

De Wkkgz bestaat alweer een tijdje. Toch blijft het soms onduidelijk wat van een werkgever in de zorg verlangd wordt. Moet er altijd een VOG aangevraagd worden? En die meldplicht, hoe zit dat? En hoe zit het met vergewissen? In dit artikel vind je de antwoorden.

8. Onterecht inzien patiëntendossier, ontslag op staande voet?

In april dit jaar kwam naar buiten dat tientallen (!) medewerkers van het Haga-ziekenhuis het medisch patiëntendossier van Samantha de Jong, beter bekend als ‘Barbie’ onterecht hebben ingezien. Wat er speelde lees je hier. Of de medewerkers werden ontslagen of dat ze ‘slechts’ een waarschuwing kregen, lees je hier.

7. Wet compensatie transitievergoeding – bereid je nu al voor!

De Wet Compensatie Transitievergoeding na twee jaar ziekte is een feit. Per 1 april 2020 kunnen de eerste aanvragen worden ingediend. Dat duurt nog even, maar het is nu al nodig om je hierop voor te bereiden. Hoe je dat het beste kunt doen lees je in dit artikel.

6. Aanzegvergoeding vorderen, zou je dat nou wel doen?!

De aanzegvergoeding houdt de gemoederen soms flink bezig. Ik word regelmatig gebeld door werknemers die zich afvragen of ze recht hebben op de aanzegvergoeding, en zo ja, hoe ze die dan kunnen krijgen. In dit artikel vertel ik je waarom je soms beter kunt afzien van je recht op de aanzegvergoeding.

5. Wat moet ik (niet) doen bij een ontslag op staande voet

Ben jij op staande voet ontslagen? Wees gerust, je staat er niet alleen voor. We helpen je graag op weg, daarom een artikel met 4 tips wat je wel en vooral niet moet doen.

4. Je kunt een betere vaststellingsovereenkomst krijgen

Toen Ina een vaststellingsovereenkomst kreeg, stond haar wereld op z’n kop. Ze had geen idee waarom haar werkgever het dienstverband wilde stoppen, het kwam als donderslag bij heldere hemel. Gelukkig voor Ina belde ze met ons om te vragen wat ze moest doen. De afloop lees je hier.

3. De zomerbarbecue op kantoor, als dat maar goed gaat..

Met de hoge temperaturen en de vakantie voor de deur, is het bij veel bedrijven weer tijd voor de jaarlijkse zomerbarbecue. Zo’n bedrijfsuitje is goed voor de teambuilding, maar kan ook de nodige problemen veroorzaken.

2. Ontslag op staande voet vanwege te hoge werkdruk?

Een medewerker in de zorg wordt op staande voet ontslagen omdat ze, vanwege een te hoge werkdruk, een belangrijk protocol schendt. Terecht? Daar heeft de kantonrechter over beslist.

1. Arbeidsconflict? Deze 5 dingen moet je nooit doen!

Wie te maken heeft met een arbeidsconflict, weet dat de gemoederen hoog op kunnen lopen. In zo’n situatie is het ook erg makkelijk om de schade groter te maken dan hij al is. Hier lees je welke 5 dingen je in ieder geval nooit moet doen bij een arbeidsconflict.

Terug naar nieuws

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon