Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

We houden je graag up to date met de artikelen die we plaatsen. Ook dit jaar zijn er weer behoorlijk wat artikelen geplaatst. We hebben weer een rijtje opgesteld met de best gelezen artikelen van 2019. Hier volgt de top 10.

10. Vijf tips om dat lastige gesprek met je werkgever aan te gaan

Heb je gedoe met je werkgever of leidinggevende? Heb je het gevoel dat er extra op je wordt gelet. Dat alles wat je doet onder een vergrootglas ligt en dat je niets meer goed kunt doen? Heb je geen idee wat er aan de hand is, maar dat dit je wel eens je baan kan gaan kosten? Dan is het beste advies wat we je kunnen geven om in gesprek te gaan en daarin zelf het initiatief te nemen. Hier lees je hoe je dat doet.

9. De zomerbarbecue op kantoor, als dat maar goed gaat

Met de hoge temperaturen en de vakantie voor de deur, is het bij veel bedrijven weer tijd voor de jaarlijkse zomerbarbecue. Zo’n bedrijfsuitje is goed voor de teambuilding, maar kan ook de nodige problemen veroorzaken. Dat blijkt wel weer uit deze zaak.

8. De WAB en het oproepcontract, zekerheid boven flexibiliteit?

Oproepkrachten in dienst? Dan zijn deze vragen en antwoorden van belang. Vooral omdat je oproepkrachten die langer dan een jaar in dienst zijn vanaf 1 januari 2020 een aanbod moet doen voor een vast aantal uren. En die vaste arbeidsomvang is het gemiddelde aan gewerkte uren per week van de voorgaande 12 maanden. Ja inderdaad, dat kan nog wel eens een klus zijn, een klus met consequenties.

7. De WAB en de transitievergoeding, spaarpotje voor werknemers?

De regering is van mening dat het ontstaan van het recht op de transitievergoeding na 104 weken een ‘onnatuurlijk’ keuzemoment voor de werkgever is. Juist de werknemers met een tijdelijk contract zijn de ‘dupe’ van dit moment. Zij zullen geen transitievergoeding ontvangen. Dit kostenaspect mag geen rol spelen om een werknemer al dan niet een vast contract aan te bieden. Daarom gaat vanaf 1-1-20 de transitievergoeding gelden vanaf dag één van het dienstverband. Lees hier meer.

6. Een billijke vergoeding betalen van 1 miljoen? Beter voorkomen dan genezen

Het zal je maar gebeuren, een billijke vergoeding moeten betalen van ruim € 1 miljoen. Daar zit je echt niet op te wachten. De werkgever die dit hoorde op 14 maart 2019 door een uitspraak van de kantonrechter ook niet. Maar, het had voorkomen kunnen worden. Dit is wat er speelde.

5. Zes redenen om die vaststellingsovereenkomst wél te tekenen

Als je werkgever je heeft aangegeven afscheid te willen nemen, komt dit vaak als een donderslag bij heldere hemel. Dit zag je even niet aankomen. Bovendien is het geen fijn gevoel dat je werkgever afscheid van je wil nemen. Het kan voelen als een afwijzing. Je verliest je baan en daardoor je financiële zekerheid. Hoe ziet je toekomst eruit?

Hier lees je 6 redenen waarom je de vaststellingsovereenkomst wel zou moeten tekenen.

4. Wat is er gewijzigd in het arbeidsrecht per 1 januari 2019?

In het jaar 2019 zijn er (weer) veel wijzigingen doorgevoerd in de wetgeving. We hebben een rijtje gemaakt met de wijzigingen die zijn ingegaan per 1 januari 2019. Wijzigingen die van belang zijn voor jou en jouw organisatie.

3. De Wet arbeidsmarkt in balans voor werkgevers, waar moet je rekening mee houden?

Per 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Waar moet je rekening mee houden? Wat moet je (niet) doen? Hier volgt een overzicht met de vijf belangrijkste wijzigingen.

2. Vaststellingsovereenkomst gekregen? Let op je WW-rechten!

Steeds vaker word ik gebeld door mensen waar een WW aanvraag door het UWV wordt afgewezen. Waarom? Omdat ze de gesloten vaststellingsovereenkomst niet hebben laten controleren. Of de opzegtermijn wordt niet in acht genomen, of er mag überhaupt niet beëindigd worden. Redenen voor het UWV om een WW aanvraag af te wijzen.

1. Het einde van het tijdperk ‘slapende dienstverbanden’

De slapende dienstverbanden en de uitbetaling van de transitievergoeding was jarenlang een discussie. Tot 8 november 2019. De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan en voor eens en altijd is het gedaan met de onduidelijkheid. Hier lees je de volledige uitspraak van de Hoge Raad.

Kan de werkgever wel of niet verplicht worden het slapende dienstverband te beëindigen? Het antwoord hierop is: Ja, een werkgever is verplicht het dienstverband te beëindigen!

Terug naar al het nieuws

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon